nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Svanen klimatkampanjar om byggmaterial

  • Annons 1

Svanens största marknadsföringskampanj för i år startade tidigare i juni med tårtutdelning. Kampanjen, som ska pågå i nästan ett år, syftar till att hela byggbranschen ska miljöanpassas. 393 prinsesstårtor gjordes om till Svanentårtor, tårtkartongerna innehöll Svanens vision om nyttan med ett mer miljömedvetet byggande för ett hållbart samhälle. I kampanjens första skede ingår också en broschyr med information om hur både professionella och hobbyrenoverare kan bygga mer miljöanpassat.

Totalt bjöds cirka 4500 personer på tårta, bland dem fanns ministrar, byggföretag, byggkonsulter, förvaltare, byggvaruhus, arkitekter, branschorganisationer och medier med inriktning på byggindustrin och bostäder.

I dag finns miljömärkta varor inom nästan alla områden när det gäller byggmaterial, uppger Svanen. Svanens krav på byggmaterial gäller generellt:

» Låg energiförbrukning vid tillverkningen

» Hårda krav på hälso- och miljöskadliga kemikalier

» Virket som används kommer inte från skövlade skogar

» Hårda kvalitetskrav där produkterna ofta måste testas för bra slitstyrka och hållbarhet

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.