nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Svanen klimatkampanjar om byggmaterial

  • Annons 1

Svanens största marknadsföringskampanj för i år startade tidigare i juni med tårtutdelning. Kampanjen, som ska pågå i nästan ett år, syftar till att hela byggbranschen ska miljöanpassas. 393 prinsesstårtor gjordes om till Svanentårtor, tårtkartongerna innehöll Svanens vision om nyttan med ett mer miljömedvetet byggande för ett hållbart samhälle. I kampanjens första skede ingår också en broschyr med information om hur både professionella och hobbyrenoverare kan bygga mer miljöanpassat.

Totalt bjöds cirka 4500 personer på tårta, bland dem fanns ministrar, byggföretag, byggkonsulter, förvaltare, byggvaruhus, arkitekter, branschorganisationer och medier med inriktning på byggindustrin och bostäder.

I dag finns miljömärkta varor inom nästan alla områden när det gäller byggmaterial, uppger Svanen. Svanens krav på byggmaterial gäller generellt:

» Låg energiförbrukning vid tillverkningen

» Hårda krav på hälso- och miljöskadliga kemikalier

» Virket som används kommer inte från skövlade skogar

» Hårda kvalitetskrav där produkterna ofta måste testas för bra slitstyrka och hållbarhet

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.