nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sungard bygger grön datorhall

  • Annons 1

Sungard bygger en energisnål datorhall som beräknas stå färdig i maj nästa år. Istället för kylförsörjning från kompressordrift året runt kommer hallen att använda kylan från uteluften när det är kallt. Dessutom ska den värme som servrar och övrig utrustning producerar återvinnas och användas för uppvärmning till omkringliggande fastigheter. Datorhallen kommer att ha en kapacitet på cirka 750 kW och totalt spara närmare hälften av energin jämfört med konventionellt byggda anläggningar. Det motsvarar nästan en miljon kronor i sänkta elkostnader.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4