nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sungard bygger grön datorhall

  • Annons 1

Sungard bygger en energisnål datorhall som beräknas stå färdig i maj nästa år. Istället för kylförsörjning från kompressordrift året runt kommer hallen att använda kylan från uteluften när det är kallt. Dessutom ska den värme som servrar och övrig utrustning producerar återvinnas och användas för uppvärmning till omkringliggande fastigheter. Datorhallen kommer att ha en kapacitet på cirka 750 kW och totalt spara närmare hälften av energin jämfört med konventionellt byggda anläggningar. Det motsvarar nästan en miljon kronor i sänkta elkostnader.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4