nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Strategispel hjälper vd:n att bli koldioxidsmart

Världsnaturfonden och finansföretaget Allianz har utvecklat ett onlinespel, CEO2. Spelaren tar över som vd och drillas i konsten att kombinera affärsmässiga och miljösmarta beslut.

  • Annons 1

Världsnaturfonden och finansföretaget Allianz har utvecklat ett onlinespel, CEO2 där spelaren kan ta över som verkställande direktör i ett företag som jobbar inom försäkringsbranschen, bilindustrin, kemikalieindustrin eller med samhällsservie. företagsledare att utveckla koldioxidsnåla affärsstrategier. Uppgiften är att skapa affärsstrategier där minskade koldioxidutsläpp kombineras med en ökad tillväxt för företaget. Spelet visar de olika effekterna av affärsbeslut under de kommande 20 åren relaterat till bland annat aktiekursens utveckling. För att testa spelet: www.ceo2-game.com

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) per år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.