nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Strategispel hjälper vd:n att bli koldioxidsmart

Världsnaturfonden och finansföretaget Allianz har utvecklat ett onlinespel, CEO2. Spelaren tar över som vd och drillas i konsten att kombinera affärsmässiga och miljösmarta beslut.

  • Annons 1

Världsnaturfonden och finansföretaget Allianz har utvecklat ett onlinespel, CEO2 där spelaren kan ta över som verkställande direktör i ett företag som jobbar inom försäkringsbranschen, bilindustrin, kemikalieindustrin eller med samhällsservie. företagsledare att utveckla koldioxidsnåla affärsstrategier. Uppgiften är att skapa affärsstrategier där minskade koldioxidutsläpp kombineras med en ökad tillväxt för företaget. Spelet visar de olika effekterna av affärsbeslut under de kommande 20 åren relaterat till bland annat aktiekursens utveckling. För att testa spelet: www.ceo2-game.com

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.