nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stort stöd till vindkraftsutbyggnad

  • Annons 1

Energimyndigheten satsar hårt på vindkraftutbygganden i Sverige. Sammanlagt har tre projekt beviljats 234,1 miljoner kronor. Det är Vindkompaniet, Svevind och Arise Windpower som har fått stöd. Den sammanlagda kostnaden för dessa tre projekt är ungefär 3,6 miljarder kronor.

– Vindkraften i Sverige kommer att ge ett betydande bidrag till elförsörjningen. Den kunskap och erfarenhet som byggs upp i olika projekt ger också en industriell utveckling som skapar jobb och ekonomisk tillväxt, säger generaldirektör Tomas Kåberger.

Det är pilotprojektet för vindkraft som ligger bakom det statliga stödet. Grunden för stödet är att staten och näringslivet ska samarbeta för att underlätta och minska kostnaderna för en storskalig vindkraftsutbyggnad.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.