nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stort stöd för vindkraft

  • Annons 1

Vindkraft är den populäraste energikällan bland svenskarna. 80 procent tycker att man ska satsa mer på vindkraft, jämfört med 19 procent som vill se mer kärnkraft. Det visar en ny opinionsmätning som presenterades under Energitinget, enligt Dagen nyheter.

Det är SOM-institutet vid Göteborgs universitet som under tio år frågat svenska folket om deras inställning till olika energikällor. Professor Sören Holmberg presenterade 2008 års siffror.

Av de fyra energislagen vind, vatten, biobränsle och kärnkraft har vind haft starkast stöd sedan mätningarna började och rekordhögt i år. Stödet för biobränsle har minskat stort på ett år medan vattenkraft har fortsatt starkt stöd.

Även Naturskyddsföreningen har låtit göra en opinionsmätning.Den viar att 63 procent vill satsa på förnybar energi och endast 15 procent på kärnkraft. 18 procent anser att effektivisera elanvändningen så att den totala energianvändningen kan minskas är det viktigaste.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4