nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stort intresse för solcellsstöd

  • Annons 1

Pengarna räcker inte till för alla dem som sökt det nya stödet för installation av solceller. Intresset var stort och redan första veckan kom det in ansökningar för totalt 100 miljoner kronor. Totalt finns bara hälften så mycket avsatt i år. Beslutet om hur pengarna ska fördelas bland landets länsstyrelser tas av Energimyndigheten i slutet av augusti.

Även under nästa år och året därpå kommer pengar att delas ut, då beräknas mellan 50 och 60 miljoner kronor avsättas för stödet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4