nr-logo

Hållbarhet i praktiken

I veckan invigdes MobilityXlab i Göteborg. Bakom satsningen som ska utveckla nya teknologier kring framtidens transporter, står Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity.

Storföretag i satsning för framtidens transporter

Göteborg har fått ett nytt centrum där framtidens transporter nu ska utvecklas. Bakom satsningen står flera svenska storföretag.

  • Annons 1

I veckan invigdes MobilityXlab på Lindholmen Science Park i Göteborg. Bakom satsningen som ska utveckla nya teknologier kring framtidens transporter, står Autoliv, Ericsson, Volvo Cars, Volvokoncernen och Zenuity. Här ska företagen samarbeta med startups för att utveckla och visa upp säkrare och effektivare transporter för framtiden.

Samarbete viktigt

–De nya teknologierna kommer att erbjuda många fördelar för våra kunder och samhället i stort. Men för att lyckas utnyttja möjligheterna fullt ut måste vi inom fordonsindustrin jobba smartare, snabbare och i mycket tätare samarbete med andra, sade Martin Lundstedt, vd för Volvokoncernen, i samband med invigningen.

MobilityXlab, inkluderar innovationslabb och expoyta och ligger i samma byggnad som Zenuity, Volvo Cars och Autolivs joint venture, som utvecklar mjukvara för självkörande fordon.

– MobilityXlab är en viktig satsning för Ericsson, där vi får möjlighet att accelerera vår satsning inom Internet of Things, mitt i ett världsledande kluster av uppkopplade och självkörande fordon. Framtidens transporter kommer att vara miljövänliga, intelligenta och delvis automatiska, sade Börje Ekholm, vd för Ericsson.

 

 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.