nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Storebrand ger Fortum toppbetyg

  • Annons 1

I den norska bankkoncernens globala rapport över de mest ansvarsfulla bolagen inom energibranschen får Fortum gott betyg. I helhetsbedömningen utsågs Fortum till det bästa företaget för andra året i rad. Fortum fick också den högsta poängen på det sociala området samt inom området bekämpning av klimatförändringen. Av de 53 utvärderade bolagen uppfyllde 14 kriterierna för Storebrands fonder. Bolagen bedömdes utifrån olika indikatorer inom områdena miljö- och samhällsansvar. I år ingick även klimatförändringar som en ny huvudindikator i branschanalysen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4