nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Storebrand ger Fortum toppbetyg

  • Annons 1

I den norska bankkoncernens globala rapport över de mest ansvarsfulla bolagen inom energibranschen får Fortum gott betyg. I helhetsbedömningen utsågs Fortum till det bästa företaget för andra året i rad. Fortum fick också den högsta poängen på det sociala området samt inom området bekämpning av klimatförändringen. Av de 53 utvärderade bolagen uppfyllde 14 kriterierna för Storebrands fonder. Bolagen bedömdes utifrån olika indikatorer inom områdena miljö- och samhällsansvar. I år ingick även klimatförändringar som en ny huvudindikator i branschanalysen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.