nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stora skillnader i kommuners klimatarbete

  • Annons 1

Engagemang och ambitionsnivå i miljöarbetet skiljer sig stort mellan olika kommuner. Avgörande är att det finns drivna eldsjälar som tar lokala initiativ, menar Eva Gustavsson, kulturgeograf på Örebro universitet, som skrivit en avhandling på området.

En tydlig trend är att fokus gått från att engagera allmänhet till mer samarbete med andra kommuner, företag och myndigheter. Den största utmaningen för kommunerna är att minska koldioxidutsläpp från transporter.

Eva Gustavsson har särskilt studerat Växjö och Sundsvall.

– Jag tycker att det är positivt att många kommuner tar egna initiativ som går långt utöver de mål som regering och riksdag satt upp och tar ansvar för sin del i en global fråga, säger Eva Gustavsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.