nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stora skillnader i kommuners klimatarbete

  • Annons 1

Engagemang och ambitionsnivå i miljöarbetet skiljer sig stort mellan olika kommuner. Avgörande är att det finns drivna eldsjälar som tar lokala initiativ, menar Eva Gustavsson, kulturgeograf på Örebro universitet, som skrivit en avhandling på området.

En tydlig trend är att fokus gått från att engagera allmänhet till mer samarbete med andra kommuner, företag och myndigheter. Den största utmaningen för kommunerna är att minska koldioxidutsläpp från transporter.

Eva Gustavsson har särskilt studerat Växjö och Sundsvall.

– Jag tycker att det är positivt att många kommuner tar egna initiativ som går långt utöver de mål som regering och riksdag satt upp och tar ansvar för sin del i en global fråga, säger Eva Gustavsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.