nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stor vindkraftspark byggs i Västerbotten

  • Annons 1

Skellefteå Kraft har fått tillstånd av länsstyrelsen i Västerbotten att bygga 100 nya vindkraftverk nära Blaikengruvan mellan Storuman och Sorsele.

Tillsammans beräknas verken kunna producera el motsvarande hushållsel för 130 000 hushåll per år.

– Det är en storsatsning på vindkraft i Västerbotten som vi bara har sett början på. Vi har ett bra län för vindkraft och vi har många intresserade entreprenörer, säger landshövding Chris Heister.

Vindkraftsparken ska börja byggas nästa år och beräknas stå färdig fem år senare. Skellefteå Kraft räknar med att parken kommer att bli landets största landbaserade vindkraftspark.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.