nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stöd för energikartläggning ingen hit

Sedan den 1 januari kan svenska företag söka stöd för att kartlägga och därmed effektivisera sin energiförbrukning. Men hittills har intresset varit lågt.

  • Annons 1

Under årets första åtta månader har endast 80 företag sökt stödet från Energimyndigheten. Energichecken riktar sig till verksamheter som använder mer än 500 MWh energi per år och ger 50 procents rabatt på energikartäggning, med en maxsumma på 30 000 kronor.

– Jag kan bara se det svaga intresset för energichecken som ett tecken på att Energimyndigheten inte nått ut med informationen på bred front och förklarat vilka positiva effekter en kartläggning kan ge för de enskilda företagen, säger Magnus Frantzell, vd Belysningsbranschen.

Stödet ska finnas till och med 2014 och beräknas enligt Energimyndigheten minska företagens energianvändning med upp till 1 TWh per år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.