nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholmsbutiker får nytt pantsystem

  • Annons 1

Till hösten införs ett nytt pantsystem för 430 butiker i Stockholm. Systemet går ut på att butikerna samlar pantningsbara burkar o flaskor i kärl som sedan hämtas upp i lösvikt av lastbilar, som komprimerar panten. Tidigare har panten samlats i kartonger, något som kan vara tidskrävande då dessa måste vikas och staplas.

– Vi har fått mycket positiv respons från de butiker där lösviktshämtningen har pågått en tid. De upplever att det nya systemet sparar tid och att hanteringen är enklare, säger Pelle Hjalmarsson, vd för Returpack.

Det nya systemet används redan i Östergötland, Skåne och Närke.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.