nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholmsbutiker får nytt pantsystem

  • Annons 1

Till hösten införs ett nytt pantsystem för 430 butiker i Stockholm. Systemet går ut på att butikerna samlar pantningsbara burkar o flaskor i kärl som sedan hämtas upp i lösvikt av lastbilar, som komprimerar panten. Tidigare har panten samlats i kartonger, något som kan vara tidskrävande då dessa måste vikas och staplas.

– Vi har fått mycket positiv respons från de butiker där lösviktshämtningen har pågått en tid. De upplever att det nya systemet sparar tid och att hanteringen är enklare, säger Pelle Hjalmarsson, vd för Returpack.

Det nya systemet används redan i Östergötland, Skåne och Närke.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.