nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholms landsting fasar ut kemikalier

  • Annons 1

Stockholms läns landsting har presenterat en utfasningslista för miljö- och hälsofarliga kemikalier. Dessa kemikalier ska från och med 2011 inte längre användas inom landstinget. I listan står även de kemikalier där användningen ska minska. Målet är att landstinget ska minska användningen av dessa farliga kemikalier med 25 procent senast 2011. Exempel på kemikalier som ska fasas ut är bromerade flamskyddsmedel, hydrokinon och triklosan. Stockholms läns landstings kemikaliearbete omfattar även varor och förbrukningsartiklar. Där är målsättningen att senast 2011 helt sluta köpa in varor och förbrukningsartiklar som innehåller farliga kemikalier.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.