nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholms landsting fasar ut kemikalier

  • Annons 1

Stockholms läns landsting har presenterat en utfasningslista för miljö- och hälsofarliga kemikalier. Dessa kemikalier ska från och med 2011 inte längre användas inom landstinget. I listan står även de kemikalier där användningen ska minska. Målet är att landstinget ska minska användningen av dessa farliga kemikalier med 25 procent senast 2011. Exempel på kemikalier som ska fasas ut är bromerade flamskyddsmedel, hydrokinon och triklosan. Stockholms läns landstings kemikaliearbete omfattar även varor och förbrukningsartiklar. Där är målsättningen att senast 2011 helt sluta köpa in varor och förbrukningsartiklar som innehåller farliga kemikalier.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.