nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm Water Prize till indisk miljöorganisation

  • Annons 1

Centre for Science and Environment, CSE i New Delhi får Stockholm Water Prize 2005. Organisationen som leds av Sunita Narain får priset på 150 000 dollar för att de uppmärksammat problemen med vattenhushållning i många fattiga regioner i världen. De har undersökt nya angreppssätt för att lösa livsmedels- och vattenfrågorna och menar att det är hanteringen av vatten som är det stora problemet i många länder, inte bristen på vatten. Genom publikationer, forskning och argumentation har de bidragit till att skapa ett nytänkande vad gäller att förnya traditionella metoder att ta tillvara regnvatten på landsbygden i fattiga länder. Priset delas ut under världsvattenveckan i Stockholm i augusti.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.