nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm värd för vattenelit

I veckan samlas politiska ledare, internationella organisationer, företag och forskare från hela världen i Stockholm. Målet är att hitta gemensamma lösningar på internationella vatten- och utvecklingsfrågor.

  • Annons 1

Rent vatten är en bristvara. Och vad som kommer att hända med världens vatten när temperaturen stiger törs man knappt tänka på. En temperaturhöjning på 3-4 grader kan exempelvis komma att driva 330 miljoner människor från deras hem.

Världsvattenveckan som pågår mellan den 5-11 september i Stockholm är en återkommande konferens som fokuserar på de globala vattenfrågorna. Arrangör för konferensen är Stockholm International Water Institute, Siwi. Totalt väntas omkring 2 500 personer från 130 olika länder att delta under evenemanget. Bland annat miljöministrar från världens alla hörn.

För mer information: www.worldwaterweek.org

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.