nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholm värd för vattenelit

I veckan samlas politiska ledare, internationella organisationer, företag och forskare från hela världen i Stockholm. Målet är att hitta gemensamma lösningar på internationella vatten- och utvecklingsfrågor.

  • Annons 1

Rent vatten är en bristvara. Och vad som kommer att hända med världens vatten när temperaturen stiger törs man knappt tänka på. En temperaturhöjning på 3-4 grader kan exempelvis komma att driva 330 miljoner människor från deras hem.

Världsvattenveckan som pågår mellan den 5-11 september i Stockholm är en återkommande konferens som fokuserar på de globala vattenfrågorna. Arrangör för konferensen är Stockholm International Water Institute, Siwi. Totalt väntas omkring 2 500 personer från 130 olika länder att delta under evenemanget. Bland annat miljöministrar från världens alla hörn.

För mer information: www.worldwaterweek.org

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.