nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm tar sig an nytt miljöprogram

Fler som cyklar, energisnåla hus och bättre skydd av vatten. Det är några punkter i Stockholms stads nya miljöprogram som antogs igår.

  • Annons 1

Miljöprogrammet gäller mellan 2012 och 2015 och innehåller sex inriktningsmål som knyter an till de nationella miljömålen. Dessa är: miljöeffektiva transporter, giftfria varor och byggnader, hållbar energianvändning, hållbar användning av mark- och vatten, miljöeffektiv avfallshantering och sund inomhusmiljö. Dessa mål konkretiseras i sin tur i 29 detaljerade delmål som beskriver hur enskilda eller flera nämnder eller styrelser förväntas bidra.

Alla intresserade kommer att kunna följa arbetet med att nå dessa mål då de redovisas på stadens webbplats med en miljöbarometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.