nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholm tar sig an nytt miljöprogram

Fler som cyklar, energisnåla hus och bättre skydd av vatten. Det är några punkter i Stockholms stads nya miljöprogram som antogs igår.

  • Annons 1

Miljöprogrammet gäller mellan 2012 och 2015 och innehåller sex inriktningsmål som knyter an till de nationella miljömålen. Dessa är: miljöeffektiva transporter, giftfria varor och byggnader, hållbar energianvändning, hållbar användning av mark- och vatten, miljöeffektiv avfallshantering och sund inomhusmiljö. Dessa mål konkretiseras i sin tur i 29 detaljerade delmål som beskriver hur enskilda eller flera nämnder eller styrelser förväntas bidra.

Alla intresserade kommer att kunna följa arbetet med att nå dessa mål då de redovisas på stadens webbplats med en miljöbarometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4