nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholm tar sig an nytt miljöprogram

Fler som cyklar, energisnåla hus och bättre skydd av vatten. Det är några punkter i Stockholms stads nya miljöprogram som antogs igår.

  • Annons 1

Miljöprogrammet gäller mellan 2012 och 2015 och innehåller sex inriktningsmål som knyter an till de nationella miljömålen. Dessa är: miljöeffektiva transporter, giftfria varor och byggnader, hållbar energianvändning, hållbar användning av mark- och vatten, miljöeffektiv avfallshantering och sund inomhusmiljö. Dessa mål konkretiseras i sin tur i 29 detaljerade delmål som beskriver hur enskilda eller flera nämnder eller styrelser förväntas bidra.

Alla intresserade kommer att kunna följa arbetet med att nå dessa mål då de redovisas på stadens webbplats med en miljöbarometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4