nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm ska bygga hållbart

  • Annons 1

Stockholm ska bli en framgångsrik exportör av miljöteknik och hållbar stadsutveckling. Tillsammans med ett 50-tal företrädare från miljöteknikbranschen och universitetet ska de staka ut en gemensam strategi. Ambitionen är att klargöra hur olika parter kan bidra till att regionen fortsätter att bygga hållbart och hur man kan använda den kompetens som finns för att göra avtryck på den internationella arenan.

– Genom att bygga hållbara städer möter vi de hotande klimatförändringarna samtidigt som vi skapar tillväxt och sysselsättning i regionen, säger landshövding Mats Hellström i en kommentar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Falska flaggor av gula västar

krönika

Miljöpolitiken är sedan länge utsatt för allsköns anklagelser. Den leder till arbetslöshet och företagsflykt, den avfolkar bygder och slår mot låginkomsttagare. Medan argumenten för miljöpolitiska beslut sedan länge står klara gör dessa motargument att miljömål sällan nås. Och nu kommer nya invändningar, under de gula västarnas falska flagg.

Koldioxidskatt för företag – men inte för privatkonsumtion

Människor från Norden och Australien ser hellre att industrin miljöbeskattas, än deras egna inköp. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet.