nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm ska bygga hållbart

  • Annons 1

Stockholm ska bli en framgångsrik exportör av miljöteknik och hållbar stadsutveckling. Tillsammans med ett 50-tal företrädare från miljöteknikbranschen och universitetet ska de staka ut en gemensam strategi. Ambitionen är att klargöra hur olika parter kan bidra till att regionen fortsätter att bygga hållbart och hur man kan använda den kompetens som finns för att göra avtryck på den internationella arenan.

– Genom att bygga hållbara städer möter vi de hotande klimatförändringarna samtidigt som vi skapar tillväxt och sysselsättning i regionen, säger landshövding Mats Hellström i en kommentar.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4