nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholm näst grönaste staden i Europa

Köpenhamn är den grönaste staden i Europa, följd av Stockholm. Det visar studien European Green City Index.

  • Annons 1

Studien som omfattar 30 europeiska storstäder är genomförd av The Economist Intelligence Unit på uppdrag av Siemens. Varje stad har studerats med 30 indikatorer och rangordnats i åtta olika kategorier. Efter Köpenhamn och Stockholm följer bland annat Oslo, Wien och Amsterdam.

Stockholm är tillsammans med Berlin ledande när det gäller kategorin byggnader men ligger också i framkant inom miljöstyrning, transporter, koldioxidutsläpp och luftkvalitet. Att man toppar byggnader beror på välisolerade och energieffektiva byggnader. De höga betygen för transport beror på en väl utbyggd kollektivtrafik, biltullar, många miljöbilar och bussar som drivs med etanol eller biogas. Stockholm uppmärksammas också för den stora andelen invånare som väljer att cykla eller gå till arbetet.

– European Green City Index innehåller ett porträtt av varje stad med ingående fakta om stadens miljövänlighet såsom hållbarheten hos infrastruktur, resursanvändning och miljöstyrning. Dessutom lyfts de bästa exemplen fram. Det gör studien till en inspirationskälla och ett beslutsunderlag för städers miljöplanering, säger Ulf Troedsson, koncernchef för Siemens i Sverige

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.