nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Stockholm får nya klimatsmarta stadsdelar

  • Annons 1

Hammarby Sjöstad har hittills varit den stadsdel i Stockholm som haft en miljöprofil. Men nu planeras ytterligare två miljöstadsdelar: Norra Djurgårdsstaden och Västra Liljeholmen, enligt Dagens Nyheter.

Den första ska vara fri från fossila bränslen 2030 och har ambitiösare utsläppsmål än staden som helhet. I den senare kommer byggandet att styras i en energisnålare riktning, genom detaljplaner. Därtill kommer cementdepån Cementa som idag ligger i stadsdelen att flyttas.

Dessutom kommer man att lägga extra krut på bilpooler och på att bygga ut kollektivtrafiken i de båda stadsdelarna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4