nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Stockholm får nya klimatsmarta stadsdelar

  • Annons 1

Hammarby Sjöstad har hittills varit den stadsdel i Stockholm som haft en miljöprofil. Men nu planeras ytterligare två miljöstadsdelar: Norra Djurgårdsstaden och Västra Liljeholmen, enligt Dagens Nyheter.

Den första ska vara fri från fossila bränslen 2030 och har ambitiösare utsläppsmål än staden som helhet. I den senare kommer byggandet att styras i en energisnålare riktning, genom detaljplaner. Därtill kommer cementdepån Cementa som idag ligger i stadsdelen att flyttas.

Dessutom kommer man att lägga extra krut på bilpooler och på att bygga ut kollektivtrafiken i de båda stadsdelarna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.