nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sterias datacenter blir gröna

Konsultföretaget Sterias svenska datacenter har certifierats enligt Carbonneutral Data Centres och kan nu betraktas som koldioxidneutrala.

  • Annons 1

I sitt miljöarbete har Steria fokuserat på två områden där de som konsultföretag tydligt påverkar miljön: affärsresorna och energiförbrukningen i företagets datacenter.

2010 blev Steria klimatneutralt när det gäller affärsresor och nu har de även nått målet om koldioxidneutrala datacenter.

– IKT-sektorn står för upp till 10 procent av strömförbrukningen i Europa och fyra procent av koldioxidutsläppen. Samhällsansvar har alltid varit en viktig del för Steria och vi vill göra vårt för att reducera branschens klimatpåverkan, säger Solfrid Skilbrigt, ansvarig för samhällsansvarsfrågor i Steriakoncernen.

Hon tror att den nya certifieringen kommer att vara en fördel i upphandlingar framöver.

– Många kunder vill reducera sin klimatpåverkan och här kan underleverantörer spela en viktig roll. Genom att bli koldioxidneutrala kan Steria även reducera kunders utsläpp, säger Solfrid Skilbrigt.

Sterias svenska datacenter är bland de första i världen som certifierats av The Carbonneutral Company

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.