nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Sterias datacenter blir gröna

Konsultföretaget Sterias svenska datacenter har certifierats enligt Carbonneutral Data Centres och kan nu betraktas som koldioxidneutrala.

  • Annons 1

I sitt miljöarbete har Steria fokuserat på två områden där de som konsultföretag tydligt påverkar miljön: affärsresorna och energiförbrukningen i företagets datacenter.

2010 blev Steria klimatneutralt när det gäller affärsresor och nu har de även nått målet om koldioxidneutrala datacenter.

– IKT-sektorn står för upp till 10 procent av strömförbrukningen i Europa och fyra procent av koldioxidutsläppen. Samhällsansvar har alltid varit en viktig del för Steria och vi vill göra vårt för att reducera branschens klimatpåverkan, säger Solfrid Skilbrigt, ansvarig för samhällsansvarsfrågor i Steriakoncernen.

Hon tror att den nya certifieringen kommer att vara en fördel i upphandlingar framöver.

– Många kunder vill reducera sin klimatpåverkan och här kan underleverantörer spela en viktig roll. Genom att bli koldioxidneutrala kan Steria även reducera kunders utsläpp, säger Solfrid Skilbrigt.

Sterias svenska datacenter är bland de första i världen som certifierats av The Carbonneutral Company

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4