nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sterias datacenter blir gröna

Konsultföretaget Sterias svenska datacenter har certifierats enligt Carbonneutral Data Centres och kan nu betraktas som koldioxidneutrala.

  • Annons 1

I sitt miljöarbete har Steria fokuserat på två områden där de som konsultföretag tydligt påverkar miljön: affärsresorna och energiförbrukningen i företagets datacenter.

2010 blev Steria klimatneutralt när det gäller affärsresor och nu har de även nått målet om koldioxidneutrala datacenter.

– IKT-sektorn står för upp till 10 procent av strömförbrukningen i Europa och fyra procent av koldioxidutsläppen. Samhällsansvar har alltid varit en viktig del för Steria och vi vill göra vårt för att reducera branschens klimatpåverkan, säger Solfrid Skilbrigt, ansvarig för samhällsansvarsfrågor i Steriakoncernen.

Hon tror att den nya certifieringen kommer att vara en fördel i upphandlingar framöver.

– Många kunder vill reducera sin klimatpåverkan och här kan underleverantörer spela en viktig roll. Genom att bli koldioxidneutrala kan Steria även reducera kunders utsläpp, säger Solfrid Skilbrigt.

Sterias svenska datacenter är bland de första i världen som certifierats av The Carbonneutral Company

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.