nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Här, i Pilkingtons gamla glasfabrik, ska Stenas återvinningsanläggning byggas.

Stena satsar stort på återvinning i Halmstad

Stena bygger en toppmodern återvinningsanläggning i Halmstad. Här ska industrispill och uttjänta konsumentprodukter få nytt liv.

  • Annons 1

Återvinningsföretaget Stena planerar att satsa stort på en återvinningsanläggning i Halmstad. Planen är att anläggningen ska ta emot och förädla spill från industrin och uttjänta konsumentprodukter, som exempelvis kylskåp, tv-apparater och bilar. Det återvunna råmaterialet ska sedan komma till användning igen för produktionen av nya produkter.

Satsningen i Halmstad innebär betydande investeringar för Stena Metallkoncernen under de närmaste åren och kommer också, om planerna går i lås, innebära nyrekryteringar. Den första delen i satsningen är tänkt att starta under senhösten i år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4