nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Här, i Pilkingtons gamla glasfabrik, ska Stenas återvinningsanläggning byggas.

Stena satsar stort på återvinning i Halmstad

Stena bygger en toppmodern återvinningsanläggning i Halmstad. Här ska industrispill och uttjänta konsumentprodukter få nytt liv.

  • Annons 1

Återvinningsföretaget Stena planerar att satsa stort på en återvinningsanläggning i Halmstad. Planen är att anläggningen ska ta emot och förädla spill från industrin och uttjänta konsumentprodukter, som exempelvis kylskåp, tv-apparater och bilar. Det återvunna råmaterialet ska sedan komma till användning igen för produktionen av nya produkter.

Satsningen i Halmstad innebär betydande investeringar för Stena Metallkoncernen under de närmaste åren och kommer också, om planerna går i lås, innebära nyrekryteringar. Den första delen i satsningen är tänkt att starta under senhösten i år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.