nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Statoil driver miljökampanj

  • Annons 1

Svenska Statoil har startat en kampanj riktad till 6 600 företagskunder för att uppmärksamma hur företag kan göra en insats för att minska sin påverkan på klimatet. Kampanjen gäller Statoils egen tjänst, klimatneutral förbrukning där kunden genom att köpa utsläppsrätter inom EUs handelssystem som sedan inte används kan klimatneutralisera sin verksamhet.

Genom att fylla i företagets förbrukning kan man få en uppgift om vad det kostar.

– Idag ökar andelen biodrivmedel, men fortfarande är den största andelen drivmedel som används fossila. Genom tjänsten klimatneutral förbrukning vill vi ge företag möjlighet att ta ansvar för sin egen klimatpåverkan. Tjänsten ska ses som ett komplement till de åtgärder företagen själva kan genomföra i sin verksamhet för att minska påverkan på klimatet, säger Helena Winberg, Statoils miljöchef.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.