nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Startskott för klimatvänligt stadsbyggande

  • Annons 1

Igår inleddes ansökningsperioden för ekonomiskt stöd till kommuner och näringsliv från regeringens satsning på Hållbara städer. Totalt satsas 340 miljoner kronor för 2009 och 2010 för att främja klimatvänligt stadsbyggande.

– Vi behöver hållbara städer i Sverige och samtidigt mobilisera för att vinna exportmarknader i den klimatomställning som ska göras i hela världen. Tillsammans ska vi främja integrerade lösningar för vatten, energi och avlopp, bygga om och bygga nytt där värmebehovet är minimalt och lyfta fram ny teknik som gör att energibehovet minskar, säger miljöminister Andreas Carlgren.

Stödet kommer att gå till projekt som exempelvis är bra exempel på att hitta lösningar för minskade klimatutsläpp, skyltfönster för svensk miljöteknik och hålbara stadsmiljöer där inte bara miljö utan också sociala, ekonomiska och andra aspekter beaktas i en integrerad stadsplanering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4