nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Standard ska underlätta resande

En ny standard för information kring resor ska göra kollektivtrafiken smidigare.

  • Annons 1

För att en person som reser med kollektivtrafik ska få korrekt information om en resa från dörr till dörr är det många aktörer som behöver samordna information. Det är kollektivtrafik, kommuner, fastighetsägare, offentliga inrättningar, statliga myndigheter, med fler.

Idag samlas den här typen av information om framkomlighet in hos olika aktörer men utan en enhetlig standard. Därför är det svårt att bygga integrerade lösningar baserat på dessa data.

Den nya europeiska standarden ger ett gemensamt format för lagring av grunddata. Den ger alla aktörer på marknaden en plattform för hantering av geografisk information och framkomlighet för reseplanerare och navigeringsverktyg. Grunddata kan sedan utbytas mellan olika aktörer som vill tillhandahålla informationstjänster till resenärerna, skriver Sis Standard News.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.