nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Standard för hållbara byggnader

  • Annons 1

Enklare att mäta byggnaders påverkan på miljön. Det är målet med ett nystartat projekt att ta fram europeiska standarder för hållbara byggnader. Standarderna ska även täcka in hållbarhet i ett ekonomiskt och socialt perspektiv och fungera som viktiga verktyg för bland andra arkitekter, producenter av byggmaterial och fastighetsägare.

Metoderna kommer att omfatta mätbara faktorer som utsläpp av olika ämnen, avfall, energianvändning, temperatur, luftfuktighet och olika kostnader. De ska kunna användas för att bedöma en byggnad under hela dess livscykel och gäller för alla typer av byggnader.

SIS leder standardiseringsarbetet i Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4