nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Standard för hållbara byggnader

  • Annons 1

Enklare att mäta byggnaders påverkan på miljön. Det är målet med ett nystartat projekt att ta fram europeiska standarder för hållbara byggnader. Standarderna ska även täcka in hållbarhet i ett ekonomiskt och socialt perspektiv och fungera som viktiga verktyg för bland andra arkitekter, producenter av byggmaterial och fastighetsägare.

Metoderna kommer att omfatta mätbara faktorer som utsläpp av olika ämnen, avfall, energianvändning, temperatur, luftfuktighet och olika kostnader. De ska kunna användas för att bedöma en byggnad under hela dess livscykel och gäller för alla typer av byggnader.

SIS leder standardiseringsarbetet i Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4