nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Standard för el-hybrid fordon

  • Annons 1

Standardiseringsorganisationen SIS har startat ett nytt projekt för el-hybrid fordon. Projektet ska driva svenska intressen i internationella arbeten med gemensamma standarder för el-hybrid fordon. På global nivå pågår projekt för att ta fram enhetliga specifikationer, både inom ISO och IEC.

– Efterfrågan på standarder inom området har ökat markant i och med att biltillverkarna nu satsar på den här tekniken, säger Peter Claeson, projektledare på SIS.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4