nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Standard för ekodesign är här

Det gäller att tänka hållbart redan vid ritbordet. Nu publiceras den globala standarden för ekodesign.

  • Annons 1

Standarden ska göra det enklare att ta med miljöaspekter redan på utvecklingsstadiet av en ny produkt. Iso 14006 ger vägledning om hur produktutveckling och ekodesign kan integreras i en organisations miljöledningssystem och kompletterar miljöledningssystemet Iso 14001.

–Nu handlar det om att bygga in miljötänket i själva produkterna och hur de ska användas. Det är när hållbarhetsarbetet blir en del av ett företags produktutveckling som vi ser de stora effekterna, säger Karin Bagge projektledare på Sis.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.