nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Standard för CSR på ingång

Standarden Iso 26000 som innehåller globala riktlinjer kring socialt ansvarstagande, lanseras i slutet av året.

  • Annons 1

Syftet med ISO 26000 är att skapa ett gemensamt globalt ramverk för alla företag och organisationer som arbetar med socialt ansvarstagande.

På ett möte i Köpenhamn förra veckan enades 450 experter om globala riktlinjer, efter fem års arbete är skrivningarna klara och standarden lanseras i slutet av året.

– Det har varit en unik process där experter från hela världen har arbetat fram ett gemensamt ramverk, säger Kristina Sandberg på Swedish Standards Institute Sis.

Riktlinjerna för socialt ansvarstagande, ISO 26000, innehåller definitioner av begrepp, en beskrivning av sju kärnområden inom socialt ansvar och vägledning för hur arbetet kan integreras i en organisations övriga verksamhet.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.