nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Förra gången CDP gjorde analysen, 2016, hamnade SSAB på andra plats. FOTO: SSAB

SSAB klimatbäst bland världens stålbolag

Analysföretaget CDP, Carbon Disclosure Project, rankar det svenska företaget SSAB som bäst förberett i världen för en omställning till koldioxidsnål produktion.

  • Annons 1

I CDP:s senaste rapport från 2016 kom SSAB på andra plats. Men i dag toppar de listan. I rapporten analyserar CDP hur väl förbereda de 20 största börsnoterade stålbolagen är, på en omställning till en produktion med låga koldioxidutsläpp.

– Det är roligt när ett stort analysföretag som CDP konstaterar att SSAB är bäst förberett i världen för att ställa om till en fossilfri produktion, säger Martin Pei, teknisk chef för SSAB och ordförande för Hybrit, i ett pressmeddelande.

Mest ambitiösa målen i branschen

Rapporten visar att SSAB har de mest klimatbra målen av alla stålbolag i världen. SSAB planerar att vara helt utsläppsneutrala 2045. De har i dag också industrins mest koldioxideffektiva produktionssystem.

CDP lyfter fram Hybrit, ett intiativ som SSAB, tagit tillsammans med LKAB och Vattenfall, för fossilfri stålproduktion. De lyfter också SSAB:s planer att nå en fossilfri stålproduktion genom att stänga masugnar och istället använda ljusbågsugnar.

– Vårt mål är att eliminera koldioxidutsläppen helt. Genom att ersätta kol och koks med vätgas och fossilfri el, kommer våra utsläpp bli vanligt vatten, säger Martin Pei.

Läs mer: Mattias Goldmann går till Sweco

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4