nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Spillvirke i ny miljöbyggd kyrka

Altare och orgel av spillvirke. Fjärrvärme och sedumtak. Turebergskyrkan i Sollentuna ska visa på vikten av en grön livsstil och att värna om jordens tillgångar.

  • Annons 1

Det är inte bara villor som kan byggas mer miljövänligt. Turebergskyrkan, Svenska kyrkan Sollentuna, vill visa sin församlingen att det är viktigt med en grön livsstil. Därav kommer också finsputsningen av altarbygget, som är av spillvirke, att ske inför församlingen. Även talartsol, orgelskår och ljusbärare är tillverkade av spillvirke och den största delen av materialet har de hittat på byggarbetsplatser.

– Grundtanken är att materialet ska vara gratis eller billigt. Vi tar något fult och gör något fint av det, säger Finn Ahlberg på Godspeed som står för designen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så dålig är luften för cykelpendlare i Stockholm

Gång- och cykelpendlare exponeras för stora mängder luftföroreningar under rusningstrafik i Stockholm. Enligt en ny studie av Folksam utsätts de för nästan sex gånger så höga nivåer av luftföroreningar som stockholmare i snitt.