nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Spillvirke i ny miljöbyggd kyrka

Altare och orgel av spillvirke. Fjärrvärme och sedumtak. Turebergskyrkan i Sollentuna ska visa på vikten av en grön livsstil och att värna om jordens tillgångar.

  • Annons 1

Det är inte bara villor som kan byggas mer miljövänligt. Turebergskyrkan, Svenska kyrkan Sollentuna, vill visa sin församlingen att det är viktigt med en grön livsstil. Därav kommer också finsputsningen av altarbygget, som är av spillvirke, att ske inför församlingen. Även talartsol, orgelskår och ljusbärare är tillverkade av spillvirke och den största delen av materialet har de hittat på byggarbetsplatser.

– Grundtanken är att materialet ska vara gratis eller billigt. Vi tar något fult och gör något fint av det, säger Finn Ahlberg på Godspeed som står för designen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4