nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Spillolja brandfara på svenska mackar

  • Annons 1

Spillolja från bensindrivna fordon är en brandfara som ska behandlas med samma respekt som bensin. Tyvärr slarvas det med hanteringen ute på fordonsverkstäderna enligt en undersökning som genomförts av Krister Tynhage, Alentec & Orion, samt Tord Börjesson, M&R Konsulten. Problemet ligger främst i att reglerna är oklara och att det saknas kunskap om hur spilloljan ska hanteras.

– Det största problemet är att många inte känner till att spillolja har samma riskklassning som bensin, kommenterar Tord Börjesson.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.