nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Spillolja brandfara på svenska mackar

  • Annons 1

Spillolja från bensindrivna fordon är en brandfara som ska behandlas med samma respekt som bensin. Tyvärr slarvas det med hanteringen ute på fordonsverkstäderna enligt en undersökning som genomförts av Krister Tynhage, Alentec & Orion, samt Tord Börjesson, M&R Konsulten. Problemet ligger främst i att reglerna är oklara och att det saknas kunskap om hur spilloljan ska hanteras.

– Det största problemet är att många inte känner till att spillolja har samma riskklassning som bensin, kommenterar Tord Börjesson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.