nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Spårtaxins framtid utreds

  • Annons 1

Har spårtaxin en plats i framtidens kollektivtrafik? Den frågan har näringsdepartementet gett SIKAs avgående generaldirektör, Kjell Dahlström, i uppdrag att söka svaret på. I uppdraget ingår att sammanställa kunskap, att bedöma det befintliga läget och att föreslå lämpliga kommuner till en eventuell pilotbana.

Här ligger Uppsala bra till – kommunen har nämligen redan uppfört en testbana. Men projekt pågår även i flera andra kommuner och i det kommunala nätverket Kompass utbyts idéer. Och nu tas alltså frågan om spårtaxins potential även upp på nationell nivå.

– Det är min förhoppning att det uppdrag som Kjell Dahlström nu får ska ge oss ett bra underlag för att kunna bedöma de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta färdmedel, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Senast den 31 augusti 2009 ska uppdraget redovisas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.