nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Spårtaxins framtid utreds

  • Annons 1

Har spårtaxin en plats i framtidens kollektivtrafik? Den frågan har näringsdepartementet gett SIKAs avgående generaldirektör, Kjell Dahlström, i uppdrag att söka svaret på. I uppdraget ingår att sammanställa kunskap, att bedöma det befintliga läget och att föreslå lämpliga kommuner till en eventuell pilotbana.

Här ligger Uppsala bra till – kommunen har nämligen redan uppfört en testbana. Men projekt pågår även i flera andra kommuner och i det kommunala nätverket Kompass utbyts idéer. Och nu tas alltså frågan om spårtaxins potential även upp på nationell nivå.

– Det är min förhoppning att det uppdrag som Kjell Dahlström nu får ska ge oss ett bra underlag för att kunna bedöma de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta färdmedel, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Senast den 31 augusti 2009 ska uppdraget redovisas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.