nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Spårtaxins framtid utreds

  • Annons 1

Har spårtaxin en plats i framtidens kollektivtrafik? Den frågan har näringsdepartementet gett SIKAs avgående generaldirektör, Kjell Dahlström, i uppdrag att söka svaret på. I uppdraget ingår att sammanställa kunskap, att bedöma det befintliga läget och att föreslå lämpliga kommuner till en eventuell pilotbana.

Här ligger Uppsala bra till – kommunen har nämligen redan uppfört en testbana. Men projekt pågår även i flera andra kommuner och i det kommunala nätverket Kompass utbyts idéer. Och nu tas alltså frågan om spårtaxins potential även upp på nationell nivå.

– Det är min förhoppning att det uppdrag som Kjell Dahlström nu får ska ge oss ett bra underlag för att kunna bedöma de tekniska och ekonomiska förutsättningarna för detta färdmedel, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Senast den 31 augusti 2009 ska uppdraget redovisas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4