nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sparsam körning av arbetsmaskiner ska minska utsläpp

  • Annons 1

Regeringen beslutade igår att Vägverket, Statens jordbruksverk och Skogsstyrelsen ska utarbeta en handlingsplan för att främja sparsam körning av större arbetsmaskiner. Maskinerna som berörs är inom bygg- och anläggningsbranschen, jordbruket och skogsbruket.

– Utsläppen av koldioxid från större dieseldrivna arbetsmaskiner står för drygt fyra procent av de svenska utsläppen. Det här uppdraget blir därför ett betydelsefullt bidrag till att nå uppsatta klimatmål samtidigt som företagen kan spara pengar genom lägre energikostnader, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Uppdraget ska redovisas till Näringsdepartementet senast den 1 februari 2010.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4