nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Spara el med Google

  • Annons 1

Att hjälpa konsumenterna spara el och planera sin konsumtion bättre. Det är meningen med Googles nya program Power Meter som gör att man kan räkna på sin elförbrukning, skriver Ny Teknik.

Googles affärsidé är att erbjuda mjukvaran, och sedan hoppas man att andra leverantörer ska utveckla apparater som sköter själva mätandet coh skickar uppgifterna till Power Meter via internet eller mobilnätet.

Enligt Google ska kunden följa sin elförbrukning ”nästan i realtid”.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.