nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Solelia Greentech årets gröna föredöme

Intresseorganisationen Gröna Bilister har utnämnt miljöteknikföretaget Solelia Greentech till årets gröna föredöme för sitt arbete med att förse elbilar med ren solenergi.

  • Annons 1

Solelia Greentech hyr ut och säljer soldrivna laddstationer så att organisationer kan erbjuda laddning av elbilar och hybrider med helt ren solel. Den el som inte används för laddning direkt när solen skiner sparas på ett särskilt solkonto som sedan kan användas när som helst.

Carolina Johansson, vd på Solelia Greentech AB, tog i helgen emot utmärkelsen Grönt föredöme 2012 av intresseorganisationen Gröna Bilister i samband med invigningen av en laddningsstation för elbilar i Eskilstuna kommun.

–Vi är väldigt glada och stolta över denna utmärkelse från Gröna Bilister och för det stöd branschen visar till våra solladdningar. Visst borde det vara självklart att nya elbilar ska gå på ren el och vad kan vara bättre än egenproducerad solel direkt på parkeringsplatsen?, säger Carolina Johansson i ett pressmeddelande.

Förutom Eskilstuna kommun är även Uppsala kommun och fastighetsbolaget Brostaden kunder och samarbetspartners till Solelia Greentech inom ett projekt som är delfinansierat av Energimyndigheten. Solelia är med i affärsacceleratorn STING, Stockholm Innovation anf Growth, och innan årets slut räknar bolaget med att sätta upp ytterligare sex laddstationer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.