nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Solel får fortsatt stöd

Regeringen vill förlänga solelsstödet till 2016. Totalt omfattar stödet 210 miljoner kronor under en treårsperiod.

  • Annons 1

Förslaget läggs i den kommande budgetpropositionen och innebär en förlängning av stödet som kom 2009. Under den nya perioden mellan 2013 och 2016 ska totalt 210 miljoner kronor delas ut till företag, offentliga organisationer privatpersoner.

– De val vi gör idag måste vara hållbara. Och en av de mest hållbara energikällorna som finns är solen. Vi ser nu en snabb utveckling av solcellstekniken, vilken är väl lämpad för småskalig energiproduktion. Den utvecklingen ligger i linje med regeringens energipolitiska mål, och är något vi vill förstärka. Att stödet kommer finnas kvar fram till och med 2016 innebär att branschen får välkommet långsiktiga besked och långsiktigt goda spelregler, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt.

Supermiljöbloggen uppmärksammar att stödet innebär en sänkning jämfört med 2012 då 60 miljoner kronor finns avsatt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.