nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Maria Baldin tillträder efter årsskiftet och kommer att ingå i koncernledningen.

Södra får ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör

Maria Baldin blir ny kommunikations- och hållbarhetsdirektör för Södra-koncernen. Hon kommer närmast från Siemens Sverige.

  • Annons 1

Maria Baldin tillträder efter årsskiftet och kommer att ingå i koncernledningen. Hon kommer närmast från en roll som kommunikations- och hållbarhetschef för Siemens Sverige. Dessförinnan har Maria Baldin arbetet på Bewator, Comex Electronics och Bennett BTI Nordic.

Södras syfte med rekryteringen är att placera kommunikation och hållbarhet under ett ledarskap.

– Jag ser fram emot att jobba för Södra. Det finns tydliga mål, strategier och planer på hur Södra ska visa vägen inom kommunikation och hållbarhet, säger Maria Baldin.

Roine Morin, Södras nuvarande hållbarhetschef, kommer successivt att trappa ner på arbetet under 2018 för att därefter gå i pension.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.