nr-logo

Hållbarhet i praktiken

SNFs nye ordförande tveksam till företagens miljöarbete

  • Annons 1

Mikael Karlsson från Karlstad har valts till ny ordförande i Svenska Naturskyddsföreningen, SNF. Till vardags forskar 32-årige Karlsson vid avdelningen för miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. De senaste åren har han varit SNFs vice ordförande. Han är också styrelseledamot i European Environmental Bureau, som är SNFs samarbetspartner i Europa.

Att näringslivet tar på sig allt större ansvar för miljöarbetet är inte bara positivt, säger Mikael Karlsson till Svenska Dagbladet. Han menar att SNF har en kluven inställning till företagens nyvakna miljöintresse och att de måste våga att kritiskt granska och avslöja falska profeter. Men SNF måste också ta tillvara och uppmuntra de goda initiativen från näringslivet samtidigt som man ska vara en motpart och pådrivare när kraven från lagstiftaren blir allt svagare, säger Mikael Karlsson till SVD.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4