nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Snart slut på billig olja

  • Annons 1

För tillfället råder ingen brist på olja. Men avsaknaden av nödvändiga investeringar lär i framtiden göra oljeborrning till en kostsam historia. Det kommer snart att tvinga upp priset på över 100 dollar fatet, menar OECDs energiorgan IEA i sin rapport World energy outlook som offentliggjordes på onsdagens presskonferens i London. Oljan sinar på allt fler fält och bolagen är ovilliga att plöja ner pengar i infrastruktur och forskning, speciellt i dessa kristider.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.