nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smart LCD-skärm utan kvicksilver

  • Annons 1

EIZO lanserar en ny bredbildsskärm som sparar pengar, miljö och användarens ögon. FlexScan EV2411W som skärmen heter är tillverkad utan kvicksilver. Tack vare sensorer som ställer in optimal ljusstyrka är den energisnål, och drar till skillnad från de flesta skärmar ingen ström när den är avstängd. Skärmen förbrukar också mindre än 1,5 watt i energisparläge och har ett index där man kan se samband mellan energibesparing och skärmens ljusstyrka.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.