nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smart LCD-skärm utan kvicksilver

  • Annons 1

EIZO lanserar en ny bredbildsskärm som sparar pengar, miljö och användarens ögon. FlexScan EV2411W som skärmen heter är tillverkad utan kvicksilver. Tack vare sensorer som ställer in optimal ljusstyrka är den energisnål, och drar till skillnad från de flesta skärmar ingen ström när den är avstängd. Skärmen förbrukar också mindre än 1,5 watt i energisparläge och har ett index där man kan se samband mellan energibesparing och skärmens ljusstyrka.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.