nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smart LCD-skärm utan kvicksilver

  • Annons 1

EIZO lanserar en ny bredbildsskärm som sparar pengar, miljö och användarens ögon. FlexScan EV2411W som skärmen heter är tillverkad utan kvicksilver. Tack vare sensorer som ställer in optimal ljusstyrka är den energisnål, och drar till skillnad från de flesta skärmar ingen ström när den är avstängd. Skärmen förbrukar också mindre än 1,5 watt i energisparläge och har ett index där man kan se samband mellan energibesparing och skärmens ljusstyrka.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.