nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smart it-verktyg gav pris

Med ett webbverktyg som visar koldioxidutsläppen och hur de ändras om man gör förändringar i logistikkedjan, fick DHL pris i CIO Awards.

  • Annons 1

Med hjälp av verktyget ”Emission simulation tool” kan företagets kunder visualisera sina utsläpp av koldioxid och simulera vad som händer med den totala utsläppsbilden om man gör förändringar av rutt, fraktbärare samt i sändningsvolymen.

Applikationen använder befintlig kundinformation och sändningsdata på ett visuellt sätt, för att hjälpa kunden att förstå sina transportrelaterade utsläpp. Med hjälp av verktyget kan DHL tillsammans med sina kunder nå koncernens globala mål att reducera koldioxidutsläppen med 30 % till 2020.

Verktyget har tagits fram fram tillsammans med webbyrån Houdini.

CIO Awards 2009 arrangeras i samarbete mellan CIO Sweden Accenture, IBM och Symantec. Syftet är att lyfta fram CIO-rollen och belöna den som har gjort en särskild insats i arbetet med att stärka IT:s affärspotential.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.