nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Små förhoppningar om klimatavtal i Mexiko

Utsikten för ett globalt och legalt bindande klimatavtal i Mexiko är inte ljus. Det konstaterade EUs nya klimatkommissionär Connie Hedegaard under ett möte med medlemsländernas utrikesministrar.

  • Annons 1

Enligt EU Observer uttryckte Connie Hedegaard förhoppningar inför Mexikomötet i slutet av november i år, men slog samtidigt fast att det är mest troligt att ett kraftfullt klimatavtal kommer till stånd under COP17, alltså under det efterföljande FN-klimatmötet i Sydafrika 2011.

Den pessimistiska prognosen uttrycktes under ett möte i Bryssel förra veckan där utrikesministrarna i EUs medlemsländer var samlade.

Nyhetssajten Ends Europe skriver att ett policydokument som kommissionen ska släppa den 9 mars, men som sajten redan tagit del av, innehåller samma dystra framtidsutsikter. Även i det står det att ett klimatavtal i Cancun i Mexiko senare i år troligen inte är att vänta.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.