nr-logo

Hållbarhet i praktiken

SLU sparar miljoner på konferenslösning

  • Annons 1

Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har under det senaste året gjort stora investeringar i videokonferenslösningar. Minskat resande är inte bara ett viktigt miljömål för SLU, det innebär också stora besparingar i form av minskade resekostnader och förbättrad effektivitet då restid istället blir effektiv arbetstid.

Eftersom SLU har en stor geografisk spridning med verksamheter i hela Sverige har den interna resebudgeten tidigare legat på mångmiljonbelopp per år. De räknar nu med att investeringen och driften av systemet betalar sig om var tionde resa ersätts med ett videokonferensmöte.

Hela videkonferenslösningen har levererats av Tandberg. Steg ett i projektet inleddes under hösten 2008 i och med installationen av system i tre mötesrum i Ultuna och Skara. I november kompletteras infrastrukturen med mötesrum i Umeå, Alnarp och Skinnskatteberg samt aulorna i Umeå, Uppsala, Skara och Alnarp. Därmed kan SLU utnyttja videokonferenser på samtliga platser i Sverige där universitetet har verksamhet.

– Tanken är att videomöten ska bli en naturlig del av vår internkommunikation precis som telefoni är idag. Vi hoppas att det ska ge fler spontana ortsövergripande möten. Och givetvis en hel del besparingar på resesidan, säger Björn Lindell, videokonferensansvarig på SLU.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4