nr-logo

Tidningen för miljöproffs

SLU samarbetar med japanska företag

  • Annons 1

SLUs forskningsprogram MicroDrivE, med fokus på uthållig bioetanol– och biogasproduktion, har via Tokyo universitet inlett ett grundforskningssamarbete med en grupp av sex japanska företag, där bland annat Toyota, Mitsubishi och Nippon oil ingår. Företagsgruppens syfte är att utveckla cellulosabaserad etanol och 600 miljoner kronor väntas den japanska regeringen bistå med.

– Flera av de japanska företagen har också uttryckt intresse för ett direkt samarbete om mer tillämpad forskning med MicroDrivE, och i förlängningen även med dess nordiska industripartners, säger professor Johan Schnürer som leder MicroDrivE.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4