nr-logo

Tidningen för miljöproffs

SLU samarbetar med japanska företag

  • Annons 1

SLUs forskningsprogram MicroDrivE, med fokus på uthållig bioetanol– och biogasproduktion, har via Tokyo universitet inlett ett grundforskningssamarbete med en grupp av sex japanska företag, där bland annat Toyota, Mitsubishi och Nippon oil ingår. Företagsgruppens syfte är att utveckla cellulosabaserad etanol och 600 miljoner kronor väntas den japanska regeringen bistå med.

– Flera av de japanska företagen har också uttryckt intresse för ett direkt samarbete om mer tillämpad forskning med MicroDrivE, och i förlängningen även med dess nordiska industripartners, säger professor Johan Schnürer som leder MicroDrivE.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.