nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Slö byråkrati bromsar vindkraften

  • Annons 1

Riksdagens ambitiösa mål att vindkraften skall tiodubblas inom sju år är i farozonen. Varannan vindkraftägare uppger allvarliga problem med tillstånden, enligt en undersökning som SIFO/ISI Wissing låtit göra på uppdrag av E.ON. Överklaganden från grannar och långa handläggningstider anges vara de största problemen. Dessutom har nätbolagen varit dåliga på att hjälpa till. Anders Olsson på E.ON säger att nätbolagen har en viktig roll att spela för en snabbare utbyggnad av vindkraften.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.