nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Slö byråkrati bromsar vindkraften

  • Annons 1

Riksdagens ambitiösa mål att vindkraften skall tiodubblas inom sju år är i farozonen. Varannan vindkraftägare uppger allvarliga problem med tillstånden, enligt en undersökning som SIFO/ISI Wissing låtit göra på uppdrag av E.ON. Överklaganden från grannar och långa handläggningstider anges vara de största problemen. Dessutom har nätbolagen varit dåliga på att hjälpa till. Anders Olsson på E.ON säger att nätbolagen har en viktig roll att spela för en snabbare utbyggnad av vindkraften.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4