nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skräppost förbrukar stora mängder energi

  • Annons 1

Den energi som krävs för att skicka, hantera och filtrera skräppost skulle kunna förse 2,4 miljoner hushåll med el. Det hävdar it-säkerhetsföretaget McAfee som undersökt hur skräppost, så kallad spam, påverkar klimatet.

I rapporten Carbon Footprint of Spam har organisationen ICFs klimatforskare räknat på den energi som går åt att hantera all skräppost och mängden är enorm. 33 miljarder kilowattimmar uppgår den årliga globala mängden till, vilket motsvarar elförbrukningen 2,4 miljoner hem.

– Rapporten visar att skräppost inte baar har en negativ inverkan på individen och företaget utan även på miljön. Att förhindra uppkomsten av skräppost vid dess källa och att investera i relevant säkerhetsteknik sprar tid, pengar och minskar utsläppen av växthusgaser, säger Niklas Eklöv, it-säkerhetsexpert på McAfee i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.