nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skräppost förbrukar stora mängder energi

  • Annons 1

Den energi som krävs för att skicka, hantera och filtrera skräppost skulle kunna förse 2,4 miljoner hushåll med el. Det hävdar it-säkerhetsföretaget McAfee som undersökt hur skräppost, så kallad spam, påverkar klimatet.

I rapporten Carbon Footprint of Spam har organisationen ICFs klimatforskare räknat på den energi som går åt att hantera all skräppost och mängden är enorm. 33 miljarder kilowattimmar uppgår den årliga globala mängden till, vilket motsvarar elförbrukningen 2,4 miljoner hem.

– Rapporten visar att skräppost inte baar har en negativ inverkan på individen och företaget utan även på miljön. Att förhindra uppkomsten av skräppost vid dess källa och att investera i relevant säkerhetsteknik sprar tid, pengar och minskar utsläppen av växthusgaser, säger Niklas Eklöv, it-säkerhetsexpert på McAfee i Sverige.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4