nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skolelever ska främja energieffektivisering

I projektet Den hållbara skolstaden ska elever, lärare och ledning hjälpas åt att jobba med energieffektiviering.

  • Annons 1

Syftet med projektet är att skapa en modell för kommunalt energieffektivieringsarbete i skolor. Gymnasieskolan Skolstaden i Helsingborg kommer att involvera sina cirka 3 500 elever och personal.

– Grundtanken är att engagera elever och personal fullt ut eftersom en stor del av energianvändningen hänger samman med beteenden och vanor hos de personer som befinner sig i en verksamhet, säger Jan Kristoffersson, projektledare på Sustainable Innovation, Sust, som står för projektledningen.

Enligt Skolstadens gymnasiechef Björn von Wachenfeldt ska eleverna få bidra med idéer och testa dem i verkligheten. Energieffektivisering kommer också att ingå som temaundervisning och både elever och personal ska vara delaktiga i att sätta upp mål för projektet.

Projektet kommer att pågå under 3-4 år och har beviljats bidrag från Energimyndigheten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4