nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Skogens påverkan på utsläppen granskas

  • Annons 1

Regeringen har gett Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, 2,5 miljoner kronor för att undersöka hur användningen av skog och mark påverkar flödena av växthusgaser. Tio forskare på Institutionen för mark och miljö och Institutionen för skoglig resurshushållning ska ta fram en prognos som sträcker sig fram till 2030.

– SLU bidrar redan idag till den internationella klimatrapporteringen om hur mycket växthusgaser som marken och skogen binder in eller avger. Det som är nytt med det här uppdraget är att vi också tar med områden som inte ingår i dagens rapportering, till exempel våra dikade torvmarker, säger Mattias Lundblad, projektledare på Institutionen för mark och miljö.

Resultatet ska användas som underlag när Sverige går in i förhandlingarna om det nya klimatavtalet, förhandlingar som når sin kulmen på klimatmötet i Köpenhamn i december i år.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4