nr-logo

Hållbarhet i praktiken

skattebefrielse
För en solelproducent innebär förslaget att denne kan få skattebefrielse även om den samlade produktionskapaciteten överstiger 255 kilowatt.

Skattebefrielse för fler med egenproducerad el

Regeringen föreslår att skattebefrielsen ska utökas till att även omfatta aktörer som har en högre samlad produktionskapacitet.

  • Annons 1

 Skatteundantaget gäller den el som produceras i mindre anläggningar och som förbrukas där den framställs.

Det innebär att den förnybara el som i dag omfattas av en 98 procentig nedsättning av energiskatten blir helt skattefri.

Söker godkännande hos EU-komissionen

– Nu slopar vi skatten helt för de producenter som har lite högre kapacitet, till exempel många skolor och lagerlokaler, säger biträdande finansminister Per Bolund. 

Ändringarna föreslås träda i kraft 1 juli 2019. Regeringen avser att ansöka om statsstödsgodkännande hos Europeiska kommissionen för det utvidgade undantaget.

Läs mer: Konsumentverket lägger ned stämning mot Polarbröd

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.