nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Skärpta krav på myndigheters bilköp

  • Annons 1

Från och med den 1 februari är miljöbilar ett måste när svenska myndigheter fordonsupphandlar. Regeringens beslut innefattar även taxiresor och hyrbilar. Dessutom ställs kravet att minst hälften av utryckningsfordonen ska vara miljöbilar och att lätta lastbilar får släppa ut maximalt 230 gram koldioxid per kilometer.

– Med de skärpta kraven bidrar vi till omställningen till en grön fordonsflotta, till ökad försäljning av miljöfordon, fler kunder till miljödrivmedelspumparna och kraftigt ökad efterfrågan på alkolås med prispress som följd, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson i ett pressmeddelande.

Gröna Bilister ställer sig delvis positiva till ändringen, men tycker samtidigt att regeringen bör skärpa miljökraven som har gällt sedan mitten av 90-talet och ställa krav på minskat onödigt bilåkande.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.